Lieve mensen,

En dan zijn we intussen  'opeens' alweer diep het nieuwe jaar ingedoken.
Eind december stond bij ons in het teken het oude loslaten en de activiteiten rondom midwinterzonnewende, waarin we na lange donkere dagen de terugkeer van het licht mochten begroeten.
Wat hadden we een prachtige midwinterviering met samenzang, klankreis, soep, glühwein, Armeense en gezonde lekkernijen met 's avonds een Despacho-ceremonie (een Inca-sjamanistisch ritueel) o.l.v. Claasje. Een paar dagen later gevolgd  door een heerlijke en eveneens zuiverende en transformerende midwinterzweethut.
Het waren onze laatste activiteiten voorafgaand aan het met of zonder familie, geliefden, vrienden naar binnen keren tijdens de kerstdagen, met in gedachten de 12 heilige nachten (van kerstavond tot 6 jan) en oud- en nieuwjaarsdag. Dagen waarin we nog even terug konden blikken op alles wat het afgelopen jaar ons heeft gebracht, geleerd en soms ook ontnomen. Afscheid nemend van wat was zijn we ook heel dankbaar voor al het moois wat het jaar heeft gebracht, de nieuwe ontmoetingen, de samenwerking, de hulp en het grote scala aan activiteiten, workshops, trainingen, helingen die in ons centrum wordt aangeboden.
Steeds meer mensen weten ons te vinden. Medewerkers, trainers, gasten, deelnemers, hulp. Steeds meer volgers op facebook en steeds meer mensen die onze activiteiten volgen via deze maandelijkse nieuwsbrieven of binnenlopen op onze maandelijkse info-ochtenden voor een kennismaking met alle mogelijkheden op Centrum Pacha Mama.
Mooie ontwikkelingen! Het maakt ons blij en dankbaar dit te kunnen faciliteren en organiseren.

Activiteiten bij Centrum Pacha Mama
En zo zijn wij de drempel over gegaan naar weer een heel nieuw jaar, waar alweer zoveel  in het verschiet ligt. Nog meer mooie ontwikkelingen.
Naast de reeds vertrouwde activiteiten als Zen-meditatie, Luisterend en Helend Zingen, Vedic Art (schilderen), Tai Chi en diverse ceremoniën als Volle Maan Vuurceremonie etc worden er het komende jaar ook meerdaagse en meerweekse cursussen, workshops en opleiding als ook jaartrainingen aangeboden. We hebben zelfs al weer een datum geprikt voor onze Open Dag. De agenda vult zich al weer goed

Inloop, info en rondleiding bij Centrum Pacha Mama
Afgelopen maand zijn we al begonnen om onze deuren open te zetten voor mensen die eigenlijk wel nieuwsgierig zijn en graag meer informatie willen over ons centrum, het huren van workshopruimtes, het organiseren van eigen activiteiten, het houden van praktijk of het doen van vrijwilligerswerk.
Claasje en Gonda organiseren daarvoor iedere 1e woensdag van de maand van 10-12u een inloop-, info-ochtend met rondleiding. De eerstvolgende is woensdag 10 januari a.s.

Even in de Spotlights....

Opleiding, cursussen en trajecten
Er gaan diverse cursussen aangeboden worden.
Zo gaat Claasje Kos (opgeleid en ingewijd in het Inca Sjamanisme) dit jaar weer de Munay Ki, de Nusta Karpay, en de Jaartraining Inca-Medicijnspiraal aanbieden.

Dit jaar zal ook Jeffrey Wium, (Altomisayoq in het Inca Sjamanisme) met regelmaat een  trainingprogramma (Heartways of the Andean Altomisayoq, techniques, praticices and cosmopology Celestial Paqo's) aanbieden.
Het mooie is zijn insteek om oude wijsheden te (helpen) integreren in ons eigen leven en werk.

Ook andere cursussen worden aangeboden.
Ik noem Ademcirkels, Art of Feminine Presence, De Energieke Vrouw, Klankreizen, Business Coaching, Gezond Afvallen - Gezond Eten etc

Little Shop
Weet je dat Centrum Pacha Mama ook een heel leuk winkeltje heeft met oa, krachtstenen, krachtvoorwerpen, sieraden, boeken etc?
Krijg HIER een mooie impressie van onze Little Shop

Workshopruimtes en Overnachtingsmogelijkheden
De diverse workshopruimtes en de 35 overnachtingsplekken die je bij ons kunt huren geven zoveel mogelijkheden voor organisatie van activiteiten en meerdaagse trainingen, trajecten, teambuilding, of retreats.

Centrum Pacha Mama op Facebook
Weet je al dat we de verschillende activiteiten ook met regelmaat aankondigen op onze facebook pagina "Spiritueel Centrum Pacha Mama' ? Heb je die al 'geliked'?
Je vindt onze activiteiten ook daar. (zie hier de link https://www.facebook.com/centrumpachamama/)

Nieuwsbrief
Als je je op de website aanmeldt voor onze Nieuwsbrief kun je de berichten over ons activiteitenaanbod en alle ontwikkelingen maandelijks in je mailbox ontvangen.
Voel je vrij om deze door te sturen aan mensen die je dit ook allemaal gunt.

Een hele hoop nieuws dus in deze eerste nieuwjaarsbrief.
een warme groet en natuurlijk allemaal nog de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar.

Claasje, Sarah en Gonda

PS: Oproep vrijwilligers: we zijn heel naarstig op zoek naar mensen die op korte termijn ruimte hebben ons te helpen met schoonmaak en catering werkzaamheden. Mocht je daarvoor voelen neem je dan even contact met ons op?
Voor meer info kun je 10 januari ook even aanwippen op onze info-ochtend van 10-12u

---

MOOIE VOORUITZICHTEN VOOR 2018

• 5 en 12 jan zijn er introductielessen Tai Chi- Ziran Qigiong olv Bert Verhaagen.
Bert geeft wekelijks op vrijdagmorgen Tai Chi, Qigong en Ziran meditatie Lessen bij Pacha Mama Lees meer...

• 9 jan Vrouwenkracht-Art of Feminine Presence -intro workshop o.l.v. Ali Spiekhout
Wat is het vrouwelijke kracht? Iedere vrouw heeft een vrouwelijke essentie. Het is een energetische, krachtige en magnetische kwaliteit. Wanneer een vrouw in contact staat met haar vrouwelijke essentie is ze authentiek en beweegt ze zich ontspannen en open door het leven. Ze weet wat ze wil en nodig heeft en durft zich te laten zien.  Ze voelt zich  vredig, zacht en krachtig.
Op 23 januari start de serie van 7 workshops Lees meer...

• 10 jan Informatie Inloop Centrum Pacha Mama 10-12u Lees meer...

Oproep vrijwilligers: we zijn heel naarstig op zoek naar mensen die op korte termijn ruimte hebben ons te helpen met schoonmaak en catering werkzaamheden. Mocht je daarvoor voelen neem je dan even contact met ons op?
Voor meer info kun je 10 januari ook even aanwippen op onze info-ochtend van 10-12u


• 12 jan introductieles Tai Chi- Ziran Qigiong o.l.v. Bert Verhaagen.
Bert begeleidt wekelijks op vrijdagmorgen Tai Chi, Qigong en Ziran meditatie Lessen bij Pacha Mama Lees meer...

• 13-14 jan Munay Ki workshop o.l.v. Claasje Kos Lees meer...

• 13-14 jan  Cursus Vedic Art (schilderen) o.l.v. Maureen Voigt
10.00-17.00 In 17 stappen, principes uit de Indiase Veda filosofie, leer je om je hoofd los te laten en vanuit “doen” in “zijn te komen. Lees meer...

• 14 jan Proefworkshop Zenmeditatie: o.l.v. Eelco Smits 14 januari
Zenmeditatie is mentale fitness. Vaak is het druk in ons hoofd.
Met meditatie leer je deze drukte op te merken en terug te keren naar wat je nu doet.
Dit brengt meer rust en ontspanning.
De nieuwe introductiecursus start  31 januari Lees meer...

• 16 jan Luisterend en Helend Zingen o.l.v. Carina Eckes Lees meer...

• 17 jan Inzicht in je Ondernemerschap-Zicht op je Koers
samen met 2 ervaren bussiness-, loopbaan- en spiegelcoaches bij Centrum Pacha Mama inzicht krijgen en inspiratie opdoen om jouw onderneming in de flow te krijgen.
Danielle Spenner, Kernkracht  en Gonda Postma, communicatie-, presentatie en netwerkmanager bij Centrum Pacha Mama nodigen je van harte uit voor deze ochtend rondom bewust ondernemerschap. Lees meer...

• 17 jan Start cursus 'Gezond Afvallen - Gezond Eten' o.l.v. Geja Louwsma Eet-Weet-Leef
Vervolgens ga jij in 6 opeenvolgende weken  o.l.v. Geja, orthomoleculair voedingscoach van onbewust naar bewust als we het hebben over voeding die goed is voor jouw lijf!
Lees meer...

• 19 jan Klank en Kleurreis o.l.v. Janke Haga en Annemarijne Hoekstra
Klank en kleurreizen zijn meditatief en rustgevend. Door de diepe ontspanning ontstaan soms nieuwe inzichten. Lees meer...

• 24 jan Engelen Groepsconsult o.l.v. Sjoukje Maria Kramer Lees meer...

• 31 jan Volle Maan Vuurceremonie o.l.v. Claasje Kos
Bij een vuurceremonie kunnen pijnlijke ervaringen, trauma’s en alles wat onwenselijk is zal worden getransformeerd. Bij de ceremonie  wordt alles in het offer gebracht wat onwenselijk is en wordt er ingebracht wat wel wenselijk is. Lees meer...

• 1 feb : start cursus 'Honden als Spiegel van de Ziel' o.l.v. Danielle Spenner - KernKracht In dit prachtige traject ga je intensief samen werken met de honden en werk je binnen een kleine groep 10 weken lang aan je eigen leerdoelen en coach vragen.

• 2-4 feb Heartways of the Andean Altomisayoq-teachingprogram o.l.v. Jeffrey Wium - Wisdomkeepers Project  Lees meer..

• 9-11 mrt start Inca Medicijn Spiraal-jaartraining olv Claasje Kos en Henny Silvius Lees meer...

• 31 mrt of 1 april: Zweethutceremonie Lees meer...

• 7-8 apr Nusta Karpay workshop olv Claasje Kos Lees meer....

• 16-17 juni Vuurtraining, Zweethut bouwen en Zweethutceremonie info volgt

• 21 juni: Midzomerviering o.l.v. Claasje Kos Lees meer...

• 30 juni OPEN DAG

---

Cursussen Inca Sjamanisme 2018

---

13/14 januari 2018 Munay Ki- workshop (=Vol)
9/10 juni 2018 Munay Ki- Workshop

o.l.v Claasje Kos (Inca Sjamaan-Pampamisayoq)

De Munay Ki opent je hart en maakt de weg vrij om liefde en energie te laten stromen en herstelt de verbinding met je innerlijke kracht en de aarde.
Deze prachtige energie zal je ook helpen het gewonde ego te verzachten, angsten, schuldgevoelens en de controle op alles te willen hebben los te laten. Het is veel groter  dan je zou vermoeden.
Het stelt je in de gelegenheid om uit de waan van de dag te stappen en de weg vrij te maken voor de manifestatie van je werkelijke zijn; je authentieke zelf. De plaats waar we echt vrij zijn. Waar we de mogelijkheid hebben om onze dromen tot werkelijkheid te maken vanuit een nieuw perspectief. Het is het pad van het Hart en de Heling, van de kracht van de liefde! Lees meer...

---

2, 3, 4 februari 2018
Heartways of the Andean Altomisayoq - Jeffrey Wium
Hierbij onze aankondiging van een volgend teachingprogramma met Jeffrey Wium  bij Centrum Pacha Mama.

Jeffrey Wium offers an integrative approach to awakening consciousness, blending western paradigms with the interdimensional workings of the Andean Holy Mountain Tradition, Energy Medicine, Quantum Healing, Usui-Tibetan-Sai Baba Reiki, Qigong, Meditation, Yoga, Psychosomatic Bodywork, Sound and Light Therapy, Indigenous Living, Philosophy and Vision Quest Protocols, Conscious Parenting, Avaloketesvara Initiation and Interdenominational Ministry.
Lees meer...

• Heb jij je eerder al verdiept in Inca Sjamanisme en werk je ermee? Of wil je dat graag doen?

• Heb je misschien de Pampamisayok scholing gedaan?

• Wil jij je kennis hiervan graag verdiepen en jezelf hierin verder ontwikkelen?

• Wil je met ons onderzoeken en uitdragen hoe we deze wijsheid van deze ouden kunnen integreren in ons eigen leven en werk?

• Open voor allen die zich op wat voor manier dan ook maar geroepen voelen...

Wij nodigen je van harte uit om van 2-4 febr as bij Centrum Pacha Mama in Lekkum (The Netherlands) voor deze verdieping met Jeffrey Wium (Altomisayok).
Hij zal bij ons het komende jaar zijn teachings aanbieden in een aantal weekendprogramma's.

ANNOUNCING OUR NEW ANDEAN ALTOMISAYOQ TEACHINGS
Join us for a weekend program to extend your knowledge of the Andean wisdom lineage.

"This is an opportunity to expand working understanding of Andean energy medicine, increase animistic consciousness, complement current healing modalities and transform internal blockages while participating in holistic practices.
These teachings provide an ancient pathway for awakening one’s Eternal Essence and meeting every moment with internal authority, integrity and loving kindness.

Het is mogelijk om tijdens deze dagen bij Centrum Pacha Mama te Overnachten in 1, 2 of 3 persoonsslaapkamer. Ook verzorgen we de maaltijden.

Voor meer informatie over en aanmelding voor het teachingsprogramma, alsook voor overnachtingen en maaltijden kun je contact opnemen met Gonda (contactpersoon) via e-mail: info@centrumpachamama.nl
Lees meer...

---

9-11 maart 2018
Inca Medicijn Spiraal - start jaartraining
o.l.v. Claasje Kos & Henny Silvius


De jaartraining ( 4 weekenden) over het Inca Medicijn Spiraal gaat van start op 9-11 maart 2018.
Het is een training grotendeels gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van de afstammelingen van de Inca’s.
Dit medicijnspiraal gaat over het viervoudige pad van wijsheid, kracht, mededogen en liefde.
Het Inca Medicijn Spiraal is een krachtige training voor persoonlijke groei en heling van ieder die deelneemt.
De training is een reis van het hoofd naar het hart door de vier windrichtingen om tot jouw authentieke Zelf te komen. Het is een ontdekkingstocht naar jouw innerlijke wijsheid, kracht en liefde. De reis van de verwonde held naar de vreedzame krijger.
Lees meer...

Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum (bij Leeuwarden)
Kosten per weekendprogramma incl. overnachten en maaltijden: € 390,-
Aanmelden via e-mail naar: sjamanismefriesland@hotmail.com

zie ook onze info over Inca Sjamanisme op onze website:
https://www.spiritueelcentrumpachamama.nl/sjamanisme/

---

7-8 april 2018
Nusta Karpay workshop olv Claasje Kos

De Nusta Karpay is een prachtige inwijding om de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in gang te zetten of te versnellen. Bij deze workshop worden de initiaties van de 7 belangrijkste Nusta godinnen van de Inca’s en vrouwelijke helpers van Pacha Mama (moeder aarde) doorgegeven.
Deze  initiaties van de Nusta godinnen brengen zowel mannen als vrouwen weer in balans met de mannelijke en vrouwelijke energie. De Nusta’s brengen ons niet alleen in balans maar zij zorgen er ook voor dat we dichter bij onze eigen kern komen. Zij halen de god of godin in ons omhoog. Je gaat zien wie je werkelijk bent.
De kracht van de Nusta energie ondersteunt en versnelt je spirituele groei en je verbinding van Pacha Mama (Moeder Aarde).

Lees meer...