Lieve mensen,

Mogelijk ontvang je deze nieuwsbrief dubbel, maar er is gebleken dat de eerste verzending niet bij al onze abonnees is aangekomen.
Het bleek noodzakelijk onze e-mail capacateit te verhogen gezien het toegenomen aantal abonnees. Daarom hierbij opnieuw verzonden, wat tevens mooie gelegenheid is een paar data te corrigeren en activiteiten toe te voegen.
Zo heeft elk nadeel ook weer een voordeel.
Rectificatie:
-de Klankreis van Janke en Annemarijne is gepland op 16 februari (ipv 22 feb)
Toegevoegd aan de Agenda:
-Aankondiging weekend Art of Feminine Presence o.l.v. Ali Spiekhout,  7-8 april
-Stemdag luisterend & Helend Zingen o.l.v Carina Eckes, 28 april
-Janosh- Inwijding tot Synergetisch Leven, 29 april
-Teachingprogram Heartways, Jeffrey Wium, 4-6 mei

Hebben jullie de sneeuwklokjes her en der ook al weer gespot?
Ondanks regen, stormen, sneeuw en ijs steken bij Centrum Pacha Mama deze lentebodes hun kopjes al weer op! We gaan het voorjaar tegemoet met weer een groot aanbod activiteiten, workshops, cursussen, opleidingen, lezingen, consulten en ceremonies.
Hoewel de agenda op onze website zover is ingevuld tot onze geplande Open Dag 7 juli a.s. zijn er ook al boekingen voor activiteiten en trainingen in najaar en het vólgend jaar.
Centrum Pacha Mama wordt meer en meer gevonden en benaderd voor het huren van ruimtes voor workshops, trainingen en retraites. Regionale, nationale en internationale leraren, trainers, sjamanen, helers

De ruime overnachtingsopties (40 p) en de mogelijkheid om ook gezonde en biologische maaltijden te laten verzorgen worden zeer gewaardeerd. Meerdaagse activiteiten organiseren blijkt in trek.
Niet alleen op avonden en in de weekenden, ook op doordeweekse dagen wordt er van alles aangeboden.
'Centrum Pacha Mama, centrum voor bewustwording en balans' schreven we in de nieuwste "Happinez". Wat ons als Pacha Mama team drijft is de potentie, dat we met de  groei van ons centrum nog veel meer mensen kunnen faciliteren en helpen in hun bewustwording en groei. En ook alle mooie  referenties van mensen die bij ons geweest zijn.
De trainers, therapeuten, helers, sjamanen, de vele deelnemers aan de diverse activiteiten, de studenten, mensen die binnen komen lopen tijdens  maandelijkse  informatieochtenden (iedere 1e woensdagochtend van de maand), de vrijwilligers, de bewust ondernemers.
Het is gewoon een heerlijke plek om te werken en te zijn èn er is voor elk die wil groeien en ontwikkelen wel wat 'wils'.

Activiteiten bij Centrum Pacha Mama
Naast de reeds vertrouwde activiteiten als Zen-meditatie, Luisterend en Helend Zingen, Vedic Art (schilderen), Tai Chi en diverse ceremoniën als Volle Maan Vuurceremonie etc worden er het komende seizoen ook meerdaagse en meerweekse cursussen, workshops en opleiding als ook jaartrainingen aangeboden. Onder aan deze nieuwsbrief een overzicht.
Je vindt de updates van activiteiten ook vinden in onze Agenda

Inloop, info en rondleiding bij Centrum Pacha Mama
Afgelopen jaar zijn we begonnen om onze deuren open te zetten voor mensen die eigenlijk wel nieuwsgierig zijn en graag meer informatie willen over ons centrum, het huren van workshopruimtes, het organiseren van eigen activiteiten, het houden van praktijk of het doen van vrijwilligerswerk.
Claasje en Gonda organiseren daarvoor iedere 1e woensdag van de maand van 10-12u een inloop-, info-ochtend met rondleiding. De eerstvolgende is woensdag 7 februari a.s.

Even in de Spotlights....

Opleiding, cursussen en trajecten
Er gaan diverse cursussen aangeboden worden.
Zo gaat Claasje Kos (opgeleid en ingewijd in het Inca Sjamanisme) dit jaar weer de Munay Ki, de Nusta Karpay, en de Jaartraining Inca-Medicijnspiraal aanbieden.
Attentie nieuwe startdatum: De jaartraining Inca Medicijnspiraal zal starten op 23-24-25 maart as ipv 9-10-11mrt. Inschrijven is nog mogelijk! Dat geldt ook voor de cursussen Nusta Karpay (7-8 april) en Munay Ki (9-10 juni).

Dit jaar zal Jeffrey Wium, (Altomisayoq in het Inca Sjamanisme) met regelmaat  trainingprogramma's aanbieden (Heartways of the Andean Altomisayoq, techniques, praticices and cosmopology Celestial Paqo's).
Het mooie is zijn insteek om oude wijsheden te (helpen) integreren in ons eigen leven en werk. Hij is weer bij ons van 2-4 februari voor een 2,5 daags teachingprogramma (thema Vuur & Purification), voorafgegaan door een kennismaking, introductie en meditatieavond op vrijdag 2 febr a.s. In  mei en juni komt hij opnieuw. Het programma daarvoor wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Ook andere cursussen worden aangeboden.
Ik noem Ademcirkels, een weekend Art of Feminine Presence, De Energieke Vrouw, Klankreizen, Business Coaching en workshops Bewust Ondernemers Netwerk en intervisie, Spiegelen met Honden. Haptodans (nieuw!) Gezond Afvallen - Gezond Eten etc

Workshopruimtes en Overnachtingsmogelijkheden
De diverse workshopruimtes en de 35 overnachtingsplekken die je bij ons kunt huren geven zoveel mogelijkheden voor organisatie van activiteiten en meerdaagse trainingen, trajecten, teambuilding, of retreats.

Little Shop
Weet je dat Centrum Pacha Mama ook een heel leuk winkeltje heeft met oa, krachtstenen, krachtvoorwerpen, sieraden, boeken etc?
Krijg HIER een mooie impressie van onze Little Shop>

Centrum Pacha Mama op Facebook
Weet je ook al dat we de verschillende activiteiten ook met regelmaat aankondigen op onze facebook pagina "Spiritueel Centrum Pacha Mama' ? Heb je die al 'geliked'?
Je vindt onze activiteiten ook daar. (zie hier de link https://www.facebook.com/centrumpachamama/)

Nieuwsbrief
Als je je op de website aanmeldt voor onze Nieuwsbrief kun je de berichten over ons activiteitenaanbod en alle ontwikkelingen maandelijks in je mailbox ontvangen.
Voel je vrij om deze door te sturen aan mensen die je dit ook allemaal gunt.

---

• Tai Chi - Ziran Qigiong o.l.v. Bert Verhaagen iedere vrijdagmorgen
Bert begeleidt wekelijks op vrijdagmorgen Tai Chi, Qigong en Ziran meditatie Lessen bij Centrum Pacha Mama Lees meer...

• Zenmeditatie: o.l.v. Eelco Smits iedere woensdagavond
Zenmeditatie is mentale fitness. Vaak is het druk in ons hoofd.
Met meditatie leer je deze drukte op te merken en terug te keren naar wat je nu doet.
Dit brengt meer rust en ontspanning.De nieuwe introductiecursus start woensdag  31 januari Lees meer...

• Luisterend en Helend Zingen o.l.v. Carina Eckes 1 x per 14 dagen op dinsdag
Lees meer...

• 31 jan Volle Maan Vuurceremonie o.l.v. Claasje Kos
Bij een vuurceremonie kunnen pijnlijke ervaringen, trauma’s en alles wat onwenselijk is zal worden getransformeerd. Bij de ceremonie  wordt alles in het offer gebracht wat onwenselijk is en wordt er ingebracht wat wel wenselijk is. Lees meer...

• 1 feb : start cursus 'Honden als Spiegel van de Ziel' o.l.v. Danielle Spenner - KernKracht In dit prachtige traject ga je intensief samen werken met de honden en werk je binnen een kleine groep 10 weken lang aan je eigen leerdoelen en coach vragen.

2 feb Introductie, Meditatieavond  met Jeffrey Wium
Deze avond kunt je kennismaken met Jeffrey Wium en zijn teachingsprogramma Heartways, wijsheden van de oude Wijsheiddragers uit het Andesgebergte. Aanmelden kan tot 1 febr a.s. Lees meer...

• 2-4 feb Heartways of the Andean Altomisayoq-teachingprogram o.l.v. Jeffrey Wium - Wisdomkeepers Project  Lees meer..

---

2, 3, 4 februari 2018
Heartways of the Andean Altomisayoq - Jeffrey Wium
Hierbij onze aankondiging van een volgend teachingprogramma met Jeffrey Wium  bij Centrum Pacha Mama.

Jeffrey Wium offers an integrative approach to awakening consciousness, blending western paradigms with the interdimensional workings of the Andean Holy Mountain Tradition, Energy Medicine, Quantum Healing, Usui-Tibetan-Sai Baba Reiki, Qigong, Meditation, Yoga, Psychosomatic Bodywork, Sound and Light Therapy, Indigenous Living, Philosophy and Vision Quest Protocols, Conscious Parenting, Avaloketesvara Initiation and Interdenominational Ministry.
Lees meer...

• Heb jij je eerder al verdiept in Inca Sjamanisme en werk je ermee? Of wil je dat graag doen?

• Heb je misschien de Pampamisayok scholing gedaan?

• Wil jij je kennis hiervan graag verdiepen en jezelf hierin verder ontwikkelen?

• Wil je met ons onderzoeken en uitdragen hoe we deze wijsheid van deze ouden kunnen integreren in ons eigen leven en werk?

• Open voor allen die zich op wat voor manier dan ook maar geroepen voelen...

Wij nodigen je van harte uit om van 2-4 febr as bij Centrum Pacha Mama in Lekkum (The Netherlands) voor deze verdieping met Jeffrey Wium (Altomisayok).
Hij zal bij ons het komende jaar zijn teachings aanbieden in een aantal weekendprogramma's.

Op vrijdagavond 2 febr is een ieder welkom op de introductie en meditatieavond met Jeffrey Wium. Graag even aanmelden via info@centrumpachamama.nl

ANNOUNCING OUR NEW ANDEAN ALTOMISAYOQ TEACHINGS
Join us for a weekend program to extend your knowledge of the Andean wisdom lineage.

"This is an opportunity to expand working understanding of Andean energy medicine, increase animistic consciousness, complement current healing modalities and transform internal blockages while participating in holistic practices.
These teachings provide an ancient pathway for awakening one’s Eternal Essence and meeting every moment with internal authority, integrity and loving kindness.

Het is mogelijk om tijdens deze dagen bij Centrum Pacha Mama te Overnachten in 1, 2 of 3 persoonsslaapkamer. Ook worden de maaltijden verzorgd. (Eet Weet Leef)

Voor meer informatie over en aanmelding voor de introductieavond of het teachingsprogramma, als ook voor overnachtingen en maaltijden kun je contact opnemen met Gonda (contactpersoon) via e-mail: info@centrumpachamama.nl
Lees meer...

---

• 7 feb Informatieochtend Centrum Pacha Mama 10-12u
Iedere 1e woensdag van de maand kun je van 10-12u bij Claasje en Gonda van Centrum Pacha Mama terecht voor informatie over het centrum, overleg of advies mbt organiseren activiteiten, huren ruimtes, vrijwilligerswerk etc. Lees meer...

• 10-11 feb  Cursus Vedic Art (schilderen) o.l.v. Maureen Voigt
10.00-17.00 In 17 stappen, principes uit de Indiase Veda filosofie, leer je om je hoofd los te laten en vanuit “doen” in “zijn te komen. Lees meer...

• 13, 20 en 27 feb De Energieke Vrouw o.l.v. Levenslust coach Anita Groeneveld
in deze korte cursus praten we in een veilige en warme ambience met vrouwen onder elkaar over onze vrouw-zijn, onze vrouwelijke kracht, levensenergie en seksualiteit en krijgen we o.a.informatie over vallei-orgasme. Lees meer...

• 16 feb Klankreis o.l.v. Janke Haga en Annemarijne Hoekstra
Het ervaren van klank in seizoen, beweging, ritme en kleur. Startend met een geleide visualisatie word je liggend of zittend ondergedompeld in de meditatieve klanken van fluit, lier, trommel, klankschalen, sansula en andere kleine percussie-instrumenten.
Lees meer...

• 23 feb Heilige Pijpceremonie met Bert Gunn & Yvonne Kiowa
Graag nodigen we jong en oud uit deel te nemen aan deze Heilige Pijpceremonie, een ritueel wat zijn oorsprong heeft bij de Native Americans en het Sjamanisme. Grandfather Bert deelt met ons zijn wijsheid van diverse tradities die hij in vele jaren heeft opgedaan tijdens zijn rondreizen met de Mexicaans-Tolteekse Grandfather Tlakaelel.
Yvonne Kiowa zal de avond opluisteren met Harp en Native Flute. Lees meer...

• 24 feb Ademworkshop o.l.v Ali Spiekhout
In deze workshop leer je hoe je kunt ontspannen en hoe je m.b.v. je ademhaling kunt zorgen voor meer energie. We kijken we naar je ademhaling en doen oefeningen. Hoe werkt je ademhaling, wat is gezond,  wat zijn de gevolgen van een ontregelde ademhaling en hoe krijg je het in balans. Lees meer...

• 28 feb Inzicht in je Ondernemerschap - Zicht op je Koers
o.l.v. bussinesscoaches Daniëlle Spenner en Gonda Postma.
Ben jij een echte ondernemer of ben je eerlijk gezegd (zoals menig spiritueel ondernemer) meer een ‘hobbyist’? Kun je een fijne boterham te verdienen met dat wat jouw passie is, wat jij te bieden hebt of dat wat jou aan het hart gaat of wil dat nog steeds maar niet lukken? Heb je er behoefte aan om eens samen naar te kijken? Voel je ervoor om met ons beter inzicht te krijgen in jouw ondernemerschap en meer zicht op jouw koers? Lees meer...

• 1 mrt: Engelenconsult o.l.v. Sjoukje Maria Kramer.
Lees meer...

• 2 mrt Haptodance o.l.v. Esther Kamminga-Lenta
Lees meer...

• 2 mrt Volle Maan Vuurcermonie o.l.v. Claasje Kos
Lees meer...

• 23-25 mrt start Inca Medicijn Spiraal (jaartraining) olv Claasje Kos en Henny Silvius
Lees meer...


23-24-25 maart 2018
Inca Medicijn Spiraal - start jaartraining
o.l.v. Claasje Kos & Henny Silvius


De jaartraining ( 4 weekenden) over het Inca Medicijn Spiraal gaat van start op 9-11 maart 2018.
Het is een training grotendeels gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van de afstammelingen van de Inca’s.
Dit medicijnspiraal gaat over het viervoudige pad van wijsheid, kracht, mededogen en liefde.
Het Inca Medicijn Spiraal is een krachtige training voor persoonlijke groei en heling van ieder die deelneemt.
De training is een reis van het hoofd naar het hart door de vier windrichtingen om tot jouw authentieke Zelf te komen. Het is een ontdekkingstocht naar jouw innerlijke wijsheid, kracht en liefde. De reis van de verwonde held naar de vreedzame krijger.
Lees meer...

Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum (bij Leeuwarden)
Kosten per weekendprogramma incl. overnachten en maaltijden: € 390,-
Aanmelden via e-mail naar: sjamanismefriesland@hotmail.com

zie ook onze info over Inca Sjamanisme op onze website:
https://www.spiritueelcentrumpachamama.nl/sjamanisme/

---

• 31 mrt Zweethutceremonie o.l.v. Mona van Weerdenburg en Koos Hemstra
Lees meer...

• 1 apr Paas Vuurceremonie o.l.v Claasje Kos
In plaats van een Volle Maan Vuurceremonie houden we een Paas-Vuurceremonie organiseren. Met jong en oud dansen en zingen rond het vuur?
Claasje Kos (Inca-Sjamaan) zal deze ceremonie begeleiden
Mogelijk houden we ook een Heilige Pijpceremonie met Grootmoeder en Shamanic Teacher Margriet Wolf. Nadere info volgt zsm

• 7-8 april Weekend training Art of Feminine Presence olv Ali Spiekhout.
Het thema dit weekend zal zijn: magnetisch, krachtig, vrouwelijk.
Lees meer...

---

7-8 april 2018
Nusta Karpay workshop olv Claasje Kos


De Nusta Karpay is een prachtige inwijding om de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in gang te zetten of te versnellen.
Bij deze workshop worden de initiaties van de 7 belangrijkste Nusta godinnen van de Inca’s en vrouwelijke helpers van Pacha Mama (moeder aarde) doorgegeven.
Deze  initiaties van de Nusta godinnen brengen zowel mannen als vrouwen weer in balans met de mannelijke en vrouwelijke energie. De Nusta’s brengen ons niet alleen in balans maar zij zorgen er ook voor dat we dichter bij onze eigen kern komen. Zij halen de god of godin in ons omhoog. Je gaat zien wie je werkelijk bent.
De kracht van de Nusta energie ondersteunt en versnelt je spirituele groei en je verbinding van Pacha Mama (Moeder Aarde).

Lees meer...

• 28 april 2018 Stemdag Luisterend en Helend Zingen olv Carina Eckes
Een dag heerlijk zingen. Wij zingen liederen en mantra’s, maar verkennen ook spelenderwijs de wereld van klank en stilte in vrije improvisaties. Zingend breng je je levensenergie heel natuurlijk in stroming. Lees meer..

• 29 april 2018 JANOSH- Inwijding tot Synergetisch Leven
Synergetisch leven inspireert je om je dagelijkse patronen af te stemmen op de nieuwe, veranderende tijd. Tijdens de dag bespreekt Janosh wat de verwachte uitdagingen van 2018 zijn en hoe dit in verband kan worden gebracht met de Maya-profetie van 2012. Een vijftal activaties helpt je om een keerpunt te bereiken, met o.a. de nieuwe frequenties Hereniging en Concordantie. Lees meer...

• 4-6 mei 2018 Jeffrey Wium Teachingprogram Heartways

---

9/10 juni 2018 Munay Ki- Workshop
o.l.v Claasje Kos (Inca Sjamaan-Pampamisayoq)

De Munay Ki opent je hart en maakt de weg vrij om liefde en energie te laten stromen en herstelt de verbinding met je innerlijke kracht en de aarde.
Deze prachtige energie zal je ook helpen het gewonde ego te verzachten, angsten, schuldgevoelens en de controle op alles te willen hebben los te laten. Het is veel groter  dan je zou vermoeden.
Het stelt je in de gelegenheid om uit de waan van de dag te stappen en de weg vrij te maken voor de manifestatie van je werkelijke zijn; je authentieke zelf. De plaats waar we echt vrij zijn. Waar we de mogelijkheid hebben om onze dromen tot werkelijkheid te maken vanuit een nieuw perspectief. Het is het pad van het Hart en de Heling, van de kracht van de liefde! Lees meer...

---

• 16-17 juni Vuurtraining, Zweethut bouwen en Zweethutceremonie info volgt

• 21 juni: Midzomerviering o.l.v. Claasje Kos Lees meer...

• 7 juli Open Dag