Lieve mensen,

in verband met de meldingen dat onze nieuwsbrief bij verzending van onze nieuwsbrief maart 2018 bij velen niet is aangekomen, verzenden wij hem nogmaals vanaf onze nieuwe mailserver.

Het is alweer weekend en ik heb hard gewerkt om alle activiteiten bij Centrum Pacha Mama voor jullie weer in een mooi overzicht te krijgen.
Er staat weer zoveel moois in de planning. Hoewel het buiten af en toe nog flink vriest voel je de bruis van de lente en alles wat mag groeien en ontwikkelen bij iedereen.
Voor je ligt onze Nieuwsbrief Maart 2018
We hopen dat de problemen rond mail inmiddels weer zijn opgelost en al onze abonnees de nieuwsbrief weer gewoon in hun mailbox en postvak in vinden ipv in de spambox zoals vorige maand bij veel gmail-accounts het geval bleek.

Wat is er allemaal voor nieuws te melden.
Onze activiteitenagenda loopt al lekker vol. Er wordt al tot in najaar en verder geboekt. (dat moet ik overigens op de website nog invoeren)
Er worden steeds vaker meerdaagse daagse trainingen en retreats besproken.
Meer en meer mensen weten ons te vinden vanwege de goede mogelijkheden voor overnachting voor groepen tot zo'n 40 personen.

Het aanbod van  verzorging van de  catering bij evenementen (o.a. door Geja Louwsma van Eet Weet Leef) valt ook bij velen in goede aarde. Geja is orthomoleculair voedingstherapeu en geeft ook kookworkshop en persoonlijke voedingsadviezen bij Centrum Pacha Mama

Behalve de vaste en losse activiteiten worden bij ons ook steeds meer cursussen en opleidingen georganiseerd. Niet alleen 's avonds of in het weekend, maar ook doordeweeks kan er van alles worden gedaan. Kortom: het aanbod in ons centrum is weer heel divers.

Pacha Mama, Centrum voor Bewustwording en Balans
'Centrum Pacha Mama, centrum voor bewustwording en balans' kon je over ons lezen in de "Happinez". Wat ons als Pacha Mama team drijft is de potentie, dat we met de  groei van ons centrum nog veel meer mensen kunnen faciliteren en helpen in hun bewustwording en groei. En ook alle mooie  referenties van mensen die bij ons geweest zijn.
De trainers, therapeuten, helers, sjamanen, de vele deelnemers aan de diverse activiteiten, de studenten, mensen die binnen komen lopen tijdens  maandelijkse  informatieochtenden (iedere 1e woensdagochtend van de maand), de vrijwilligers, de bewust ondernemers.
Het is gewoon een heerlijke plek om te werken en te zijn èn er is voor elk die wil groeien en ontwikkelen wel wat 'wils'.

Activiteiten bij Centrum Pacha Mama
Naast de reeds vertrouwde activiteiten als Zen-meditatie, Luisterend en Helend Zingen, Vedic Art (schilderen), Tai Chi en diverse ceremoniën als Volle Maan Vuurceremonie etc worden er het komende seizoen ook meerdaagse en meerweekse cursussen, workshops,  opleiding en jaartrainingen aangeboden. Onder aan deze nieuwsbrief een overzicht.
Je kunt de updates van activiteiten ook vinden in onze Agenda

Even in de Spotlights....

Opleiding, cursussen en trajecten
Er gaan diverse cursussen aangeboden worden.
Zo gaat Claasje Kos (opgeleid en ingewijd in het Inca Sjamanisme) dit jaar weer de Munay Ki, de Nusta Karpay, en de Jaartraining Inca-Medicijnspiraal aanbieden.
De jaartraining Inca Medicijnspiraal zal starten op 23-24-25 maart. Inschrijven is nog mogelijk! Dat geldt ook voor de cursussen Nusta Karpay (7-8 april) en Munay Ki (9-10 juni).

Dit jaar bieden we i.s.m. Jeffrey Wium, (Altomisayoq in het Inca Sjamanisme) met regelmaat  trainingprogramma's aan. Wisdomkeepers Project, Opening Hearts & Awakenings. Heartways of the Andean Altomisayoq, techniques, praticices and cosmopology Celestial Paqo's gemixt met kennis en wijsheden uit oosterse, westerse en ook andere sjamanistische achtergrond
Het mooie is zijn insteek om oude wijsheden te (helpen) integreren in ons eigen leven en werk.
Van 4-6 mei is hij weer bij ons en gaan we werken aan het thema Selflove & Illuminating the Shadows. Voor info en aanmelden kun je een een e-mailsturen naar  contact@wisdomkeepersproject.org of info@centryumpachamama.nl (contactpersoon Gonda)

Ook andere cursussen worden aangeboden.
Ik noem Ademcirkels, een weekend Art of Feminine Presence, De Energieke Vrouw, Klankreizen, Business Coaching en thema-workshops Zicht op je ondernemerschap en intervisie bewust ondernemers, Spiegelen met Honden. Haptodans (nieuw!), keukentafelgesprekken en kookworkshops over Gezond Eten en Leefstijl etc

Nieuwe activiteiten.
We gaan bij Centrum Pacha Mama een Mama Kila (Grootmoeder Maan) vrouwencirkel openen voor vrouwen van alle leeftijden. We starten met deze cirkel op Internatioale Vrouwendag  8 maart a.s. en sluiten met nog meer activiteiten, als Haptodans, Rite van de Womb, Introductieworkshop Art if Feminine Presence (Vrouw en Kracht) aan bij de Friese Vrouwenweek van 2 maart-11 maart. Lees meer over deze activiteiten in onze agenda...

Verder gaat Bert Verhaagen eind maart ook op donderdagavonden Tai Chi en meditatielessen aanbieden. De introductielessen zullen  plaatsvinden op 22 maart a.s.
tot die tijd kun je iedere vrijdagmorgen terecht voor meditatie en Tai Chi

Werkervaringstrajecten, dagbesteding en vrijwilligerswerk bij Centrum Pacha Mama
Nog meer fantastisch nieuws. We gaan voor de begeleiding van werkervaringstrajecten en dagbesteding bij Centrum Pacha Mama een samenwerking aan met Ieder Zijn Werk.
Mensen kunnen bij ons een poos komen werken in tuinen, helpen bij klussen, in schoonmaak, catering etc. Wij willen deze mensen graag een veilige en inspirerende leer en ervaringsplek bieden om te re-intgereren, te heroriënteren en zinvol bezig te zijn.

Mochten er mensen die dit nu lezen en in een dergelijk re-integratietraject zitten of iets dergelijks zouden willen en graag bij Centrum Pacha Mama aan de slag zouden willen worden bij deze van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen. via E: info@centrumpachamama.nl
Zit je niet in zo'n traject maar wil je graag iets bij ons doen om ons te helpen?
We zijn reuze blij met alle helpende handen.

Info en rondleiding bij Centrum Pacha Mama
Afgelopen jaar zijn we begonnen om onze deuren open te zetten voor mensen die eigenlijk wel nieuwsgierig zijn en graag meer informatie willen over ons centrum, voor het huren van workshopruimtes, het organiseren van eigen activiteiten, het houden van praktijk of het doen van vrijwilligerswerk.
Claasje en Gonda organiseren daarvoor iedere 1e woensdag van de maand van 10-12u een info-ochtend met rondleiding. De eerstvolgende is woensdag 7 maart a.s.

Little Shop
Weet je dat Centrum Pacha Mama ook een heel leuk winkeltje heeft met oa, krachtstenen, krachtvoorwerpen, sieraden, boeken etc? Krijg HIER een mooie impressie van onze Little Shop>

Centrum Pacha Mama op Facebook
Weet je dat we de verschillende activiteiten ook met regelmaat aankondigen op onze facebook pagina "Spiritueel Centrum Pacha Mama' ? Heb je die al 'geliked'?
Je vindt onze activiteiten ook daar. (zie hier de link https://www.facebook.com/centrumpachamama/)

Nieuwsbrief
Als je je op de website aanmeldt voor onze Nieuwsbrief kun je de berichten over ons activiteitenaanbod en alle ontwikkelingen maandelijks in je mailbox ontvangen.
Voel je vrij om deze door te sturen aan mensen die je dit ook allemaal gunt.

---

• Tai Chi - Ziran Qigiong o.l.v. Bert Verhaagen iedere vrijdagmorgen en vanaf eind maart op donderdagavond
Bert begeleidt wekelijks Tai Chi, Qigong en Ziran meditatie Lessen bij Centrum Pacha Mama

• Zenmeditatie: o.l.v. Eelco Smits iedere woensdagavond
Zenmeditatie is mentale fitness. Vaak is het druk in ons hoofd.
Met meditatie leer je deze drukte op te merken en terug te keren naar wat je nu doet.
Dit brengt meer rust en ontspanning.De nieuwe introductiecursus start woensdag  31 januari Lees meer...

• Luisterend en Helend Zingen o.l.v. Carina Eckes 1 x per 14 dagen op dinsdag
Lees meer...

---

• 

• 1 mrt: Engelenconsult o.l.v. Sjoukje Maria Kramer.
Lees meer...

• 1 tot 23 mrt: Mogelijkheid voor privésessie met Noorse Sjamaan Christer
Lees meer...

• 2 mrt Haptodance o.l.v. Esther Kamminga | Lenta
Haptodans is een dansworkshop op basis van haptonomie. Esther Kamminga, haptonoom en dansdocent geeft les in ervaren. In zijn. In beweging leren voelen en durven volgen.
Of je nou ervaren danser bent, of niet, iedereen kan bewegen en jij krijgt de ruimte om die beweging te zoeken. Om alleen te dansen, samen te dansen. Er mag iets ontstaan.
Lees meer...


• 2 mrt Volle Maan Vuurceremonie o.l.v. Claasje Kos
Lees meer...

• 7 mrt Informatie en Rondleiding Centrum Pacha Mama
Lees meer...

• 8 mrt Mama Kila (Grootmoeder Maan)-vrouwencirkel bij Centrum Pacha Mama
Op deze internationale Vrouwendag willen wij starten met een cirkel voor vrouwen, zusters, moeders, dochters en grootmoeders, vriendinnen. In deze maandelijkse cirkels kunne allerlei onderwerpen worden aangedragen en uitgewisseld.
Lees meer...

• 8 mrt Vrouwelijk & Krachtig- Authentiek Vrouw Zijn
Sta jij in je vrouwelijke kracht? Workshop Authentiek Vrouw Zijn en Art Feminine Presence met Ali Spiekhout. Lees meer...

• 8 mrt Keukentafelgesprek over Gezonde Voeding en :Leefstijl- Eet Weet Leef
Onder het genot van een kopje koffie, thee èn iets lekkers aan de keukentafel in gesprek et orthomoleculair voedingstherapeut Geja Louwsma
Lees meer...

• 11 mrt Rite of the Womb - Claasje Kos
Rite of the Womb is een helend en transformerend  baarmoederritueel volgens Inca Sjamanistische traditie.
Lees meer...

• 11 mrt Kookworkshop Gezonde Koolhydraten - Eet Weet Leef
Samen gezond koken en eten olv Orthomoleculair Voedingstherapeut Geja Louwsma
Lees meer...

• 13, 20 en 27 mrt De Energieke Vrouw - Levenslustcoaching
een korte cursus voor vrouwen over levensenergie en valleiorgansme met levenslustcoach Anita Groeneveld.
Lees meer

• 16 mrt Intervisie voor Bewust Ondernemers-Inzicht in je Ondernemerschap
Een vervolg op Inzicht in je Ondernemerschap en Zicht op je Koers met Daniëlle Spenner en Gonda Postma. Lees meer...

• 16 mrt Themaworkshop Zicht op je Ondernemerschap
Een themaworkshopvoor Bewust Ondernemers in het kader van Inzicht in je Ondernemerschap-Zicht op je koers. Door middel van systemische opstelling olv Matthijs Anthonisse en Gonda Postma gaan we zicht krijgen op  eventuele belemmeringen of blokkades op het gebied van je ondernemerschap.
Lees meer...

• 16 mrt Klankreis met Janke Haga en Annemarijne Hoekstra
Lees meer...

• 17-18 mrt Vedic Art Schilderweekend met Maureen Voigt
Lees meer...

• 18 mrt Zelfgenezend Vermogen Activeren.
Een interessante combi-workshop waarin je olv Matthijs Anthonisse (Zicht op je Weg) en Richard Jansen (Massagepraktijk) middels opstellingen en Dorntherapie zicht krijgt op zowel je fysieke, als  energetische en emotionele blokkades en hoe je je zelfgenezend vermogen kunt activeren. lees meer...

• 22 mrt Introductielessen Tai Chi en Meditatie op donderdagavonden
Vanaf 22 maart kun je op donderdagavond bij Centrum Pacha Mama deelnemen aan Tai Chi en Meditatie olv Bert Verhaagen-Wuji Tai Chi.
Lees meer...

• 23 mrt Lezing Seksualiteit en Energie van Taotrainer Reinoud Eleveld
Wat is de link tussen seksualiteit en energie? Levenslustcoach Anita Groeneveld heeft Taotrainer Reinoud Eleveld uitgenodigd voor een lezing over een onderwerp waar we allemaal graag meer over willen weten. Toch?
Een lezing voor mannen en vrouwen die zich graag willen verdiepen in deze taoïstische leefwijze. Lees meer..

• 24 mrt Workshop Ayurvedische Massage Abhyanga olv Betty Kloosterman
Lees meer...

• 23-25 mrt start Inca Medicijn Spiraal (jaartraining) olv Claasje Kos en Henny Silvius (Inca Sjamanisme) Lees meer...


23-24-25 maart 2018
Inca Medicijn Spiraal - start jaartraining
o.l.v. Claasje Kos & Henny Silvius


De jaartraining ( 4 weekenden) over het Inca Medicijn Spiraal gaat van start op 9-11 maart 2018.
Het is een training grotendeels gebaseerd op de eeuwenoude wijsheid van de afstammelingen van de Inca’s.
Dit medicijnspiraal gaat over het viervoudige pad van wijsheid, kracht, mededogen en liefde.
Het Inca Medicijn Spiraal is een krachtige training voor persoonlijke groei en heling van ieder die deelneemt.
De training is een reis van het hoofd naar het hart door de vier windrichtingen om tot jouw authentieke Zelf te komen. Het is een ontdekkingstocht naar jouw innerlijke wijsheid, kracht en liefde. De reis van de verwonde held naar de vreedzame krijger.
Lees meer...

Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum (bij Leeuwarden)
Kosten per weekendprogramma incl. overnachten en maaltijden: € 390,-
Aanmelden via e-mail naar: sjamanismefriesland@hotmail.com

zie ook onze info over Inca Sjamanisme op onze website:
https://www.spiritueelcentrumpachamama.nl/sjamanisme/

---

• 30 mrt Haptodans o.l.v. Esther Kamminga | Lenta
Haptodans is een dansworkshop op basis van haptonomie. Esther Kamminga, haptonoom en dansdocent geeft les in ervaren. In zijn. In beweging leren voelen en durven volgen.
Of je nou ervaren danser bent, of niet, iedereen kan bewegen en jij krijgt de ruimte om die beweging te zoeken. Om alleen te dansen, samen te dansen. Er mag iets ontstaan.
Lees meer...

• 31 mrt Zweethutceremonie o.l.v. Mona van Weerdenburg en Koos Hemstra
Lees meer...

• 2 apr Paas-Vuur-Voorjaarsfeest voor jong en oud
In plaats van een Volle Maan Vuurceremonie houden we een Paas-Vuur-Voorjaarsfeest vieren. Met jong en oud dansen en zingen rond het vuur? Een middag voor en met kinderen! Samen hout sprokkelen, vuur maken, knutselen, verhalen beluisteren en onder begeleiding van Margriet meedoen aan een (indiaanse) Heilige Pijpceremonie ter ere van het voorjaar en een Vuurceremonie met Claasje Kos (Inca sjamanistische traditie.
Lees meer...

• 7-8 april Weekend training Art of Feminine Presence olv Ali Spiekhout.
Het thema dit weekend zal zijn: magnetisch, krachtig, vrouwelijk.
Lees meer...

---

7-8 april 2018
Nusta Karpay workshop olv Claasje Kos


De Nusta Karpay is een prachtige inwijding om de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie in gang te zetten of te versnellen.
Bij deze workshop worden de initiaties van de 7 belangrijkste Nusta godinnen van de Inca’s en vrouwelijke helpers van Pacha Mama (moeder aarde) doorgegeven.
Deze  initiaties van de Nusta godinnen brengen zowel mannen als vrouwen weer in balans met de mannelijke en vrouwelijke energie. De Nusta’s brengen ons niet alleen in balans maar zij zorgen er ook voor dat we dichter bij onze eigen kern komen. Zij halen de god of godin in ons omhoog. Je gaat zien wie je werkelijk bent.
De kracht van de Nusta energie ondersteunt en versnelt je spirituele groei en je verbinding van Pacha Mama (Moeder Aarde).

Lees meer...

• 28 april 2018 Stemdag Luisterend en Helend Zingen olv Carina Eckes
Een dag heerlijk zingen. Wij zingen liederen en mantra’s, maar verkennen ook spelenderwijs de wereld van klank en stilte in vrije improvisaties. Zingend breng je je levensenergie heel natuurlijk in stroming. Lees meer..

• 29 april 2018 JANOSH- Inwijding tot Synergetisch Leven
Synergetisch leven inspireert je om je dagelijkse patronen af te stemmen op de nieuwe, veranderende tijd. Tijdens de dag bespreekt Janosh wat de verwachte uitdagingen van 2018 zijn en hoe dit in verband kan worden gebracht met de Maya-profetie van 2012. Een vijftal activaties helpt je om een keerpunt te bereiken, met o.a. de nieuwe frequenties Hereniging en Concordantie. Lees meer...

• 4-6 mei 2018 Jeffrey Wium Teachingprogram Heartways

---

4-6 mei 2018
Selflove & Illuminating the Shadows - Jeffrey Wium
Hierbij onze aankondiging van een volgend teachingprogramma met Jeffrey Wium  bij Centrum Pacha Mama.

Jeffrey Wium offers an integrative approach to awakening consciousness, blending western paradigms with the interdimensional workings of the Andean Holy Mountain Tradition, Energy Medicine, Quantum Healing, Usui-Tibetan-Sai Baba Reiki, Qigong, Meditation, Yoga, Psychosomatic Bodywork, Sound and Light Therapy, Indigenous Living, Philosophy and Vision Quest Protocols, Conscious Parenting, Avaloketesvara Initiation and Interdenominational Ministry.
Lees meer...

Wij nodigen je van harte uit om van 4-6 mei as bij Centrum Pacha Mama in Lekkum (The Netherlands) voor deze verdieping met Jeffrey Wium (Altomisayok).
Hij zal bij ons het komende jaar diverse teachings aanbieden in een aantal weekendprogramma's.
Het thema van 4-6 mei zal zijn Selflove en Illuminating the Shadows

."This is an opportunity to expand working understanding of Andean energy medicine, increase animistic consciousness, complement current healing modalities and transform internal blockages while participating in holistic practices.
These teachings provide an ancient pathway for awakening one’s Eternal Essence and meeting every moment with internal authority, integrity and loving kindness.

Het is mogelijk om tijdens deze dagen bij Centrum Pacha Mama te Overnachten in 1, 2 of 3 persoonsslaapkamer. Ook worden de maaltijden verzorgd. (Eet Weet Leef)

Voor meer informatie over en aanmelding voor de introductieavond of het teachingsprogramma, als ook voor overnachtingen en maaltijden kun je contact opnemen met Gonda (contactpersoon) via e-mail: info@centrumpachamama.nl
Lees meer...

9/10 juni 2018 Munay Ki- Workshop
o.l.v Claasje Kos (Inca Sjamaan-Pampamisayoq)

De Munay Ki opent je hart en maakt de weg vrij om liefde en energie te laten stromen en herstelt de verbinding met je innerlijke kracht en de aarde.
Deze prachtige energie zal je ook helpen het gewonde ego te verzachten, angsten, schuldgevoelens en de controle op alles te willen hebben los te laten. Het is veel groter  dan je zou vermoeden.
Het stelt je in de gelegenheid om uit de waan van de dag te stappen en de weg vrij te maken voor de manifestatie van je werkelijke zijn; je authentieke zelf. De plaats waar we echt vrij zijn. Waar we de mogelijkheid hebben om onze dromen tot werkelijkheid te maken vanuit een nieuw perspectief. Het is het pad van het Hart en de Heling, van de kracht van de liefde! Lees meer...

• 16-17 juni Vuurtraining, Zweethut bouwen en Zweethutceremonie info volgt

• 21 juni: Midzomerviering o.l.v. Claasje Kos Lees meer...

• 7 juli Open Dag