Integrale Yoga – Alline van der Meulen-

Integrale Yoga – wekelijkse lessen
Donderdagavond van 17.30 – 18.45 en van 19.00 – 20.15 uur. 

Start wekelijkse lessen: Donderdag 5 september – 19 december
(instromen is ook mogelijk gedurende het seizoen)


Ben je ook op zoek? Naar jezelf? Naar zingeving?  Of naar ontspanning in deze hectische wereld?
B
en je benieuwd wat de integrale yoga voor jou daarin kan betekenen?

De integrale yoga is een complete vorm van yoga gebaseerd op de klassieke hatha yoga. De hatha yoga is de weg om het lichaam en geest in balans te brengen, het lichaam te versterken en soepel te maken. Hierdoor kan prana (levensenergie) steeds vrijer door het lichaam stromen. Uiteindelijk is de hatha yoga één van de routes om te komen tot je ware zelf, de eenheid en een volledig bewustzijn.

De integrale yoga doet daar nog een stapje bovenop en heeft deze traditionele kennis en wijsheid getransformeerd naar deze tijd. Het doel van de integrale yoga is om het bewustzijn ook daadwerkelijk te integreren in je lichaam en in je leven.

Iedere les bestaat uit pranayama (ademhalingsoefeningen), asana’s (lichaamshoudingen) en meditatie /ontspanningsoefeningen. Je wordt bewust van je ademhaling, komt meer in contact met je lichaam en leert om steeds meer te ontspannen.

Het verschil met een aantal andere yogavormen zie je direct in de wijze waarop we de asana’s uitvoeren. Je komt op een rustige manier in een asana die je vervolgens enige tijd aanhoud. Na iedere asana voel je deze kort na.
Dit maakt de integrale yoga toegankelijk voor iedereen! Je hoeft niet perse lenig te zijn en het doel is niet om jezelf, bij wijze van spreken, binnen een korte tijd dubbel te kunnen vouwen. Natuurlijk versterk je je lichaam en je houdingspieren, wordt je wervelkolom soepeler, bevorder je de spijsvertering.. en zo kan ik nog een heel rijtje voordelen voor je fysieke lichaam opnoemen.

Maar het uiteindelijke doel is dat je leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Je mag steeds bewuster worden van wie jij werkelijk bent. In de ontspanning die je zult ervaren tijdens de meditatie mag je jezelf weer terugvinden. Compleet jezelf, omdat je goed bent zoals je bent! En als je dat kunt herkennen op de mat, zul je dat ook steeds vaker ervaren in de rest van je leven. En dan.. begint de transformatie!


Over yogadocente Alline van der Meulen
‘Wie ben ik en wat kom ik hier doen in deze wereld?’. Dat is de vraag die mij altijd al heeft bezighouden. Al op 15-jarige leeftijd werd me verteld: ‘Je bent niet Alline, je bent enkel de waarnemer’. Wat dat inhield begreep ik toen nog niet, maar ik wist dat het waar was!

De yoga heeft vanaf mijn 18e een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. En toen ik tijdens mijn opleiding tot yogadocent in aanraking kwam met de filosofie van Sri Aurbindo, was daar zoveel herkenning!

Ik hoop dat je tijdens mijn lessen de rust, ontspanning en stilte mag ervaren. Voel je welkom in één van de lessen.


Alline – Integrale Yoga

Alline van der Meulen
T: 06 184 595 78
E: aan@allinevandermeulen.nl
W: www.allinevandermeulen.nl

Opgave en meer informatie: aan@allinevandermeulen.nl