Integrale Yoga – Alline van der Meulen-

Op dit moment worden er wekelijkse, online lessen gegeven. Je kunt je aanmelden via aan@allinevandermeulen.nl


Integrale Yoga – wekelijkse lessen
Donderdagavond van 17.30 – 18.45 en van 19.00 – 20.15 uur. 
(op dit moment zijn de beide lessen vol. Heb je belangstelling voor de Integrale Yoga? Het is eventueel nog mogelijk om een derde groep te starten om 20.30 uur.)

 Donderdag 9 januari start een nieuw seizoen van 14 lessen.
(instromen is ook mogelijk gedurende het seizoen)


Integrale Yoga

Ontspanning en bewustzijn

De integrale yoga is een complete vorm van yoga gebaseerd op de klassieke hatha yoga. De hatha yoga is de weg om het lichaam en geest in balans te brengen, het lichaam te versterken en soepel te maken. Hierdoor kan prana (levensenergie) steeds vrijer door het lichaam stromen. Uiteindelijk is de hatha yoga één van de routes om te komen tot je ware zelf, eenheid en een volledig bewustzijn.

De integrale yoga doet daar nog een stapje bovenop en heeft deze traditionele kennis en wijsheid getransformeerd naar deze tijd. Het doel van de integrale yoga is om het bewustzijn ook daadwerkelijk te integreren in je lichaam en in je leven.

Iedere les bestaat uit pranayama (ademhalingsoefeningen), asana’s (lichaamshoudingen) en meditatie /ontspanningsoefeningen. Je wordt bewust van je ademhaling, komt meer in contact met je lichaam en leert om steeds meer te ontspannen.

Het verschil met een aantal andere yogavormen zie je direct in de wijze waarop we de asana’s uitvoeren. Je komt op een rustige manier in een asana die je vervolgens enige tijd aanhoud. Na iedere asana voel je deze kort na.
Dit maakt de integrale yoga toegankelijk voor iedereen! Je hoeft niet perse lenig te zijn en het doel is niet om jezelf, bij wijze van spreken, binnen een korte tijd dubbel te kunnen vouwen. Natuurlijk versterk je je lichaam en je houdingspieren, wordt je wervelkolom soepeler, bevorder je de spijsvertering.. en zo kan ik nog een heel rijtje voordelen voor je fysieke lichaam opnoemen.

Maar het uiteindelijke doel is dat je leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Je mag steeds bewuster worden van wie jij werkelijk bent. In de ontspanning die je zult ervaren tijdens de meditatie mag je jezelf weer terugvinden. Compleet jezelf, omdat je goed bent zoals je bent! En als je dat kunt herkennen op de mat, zul je dat ook steeds vaker ervaren in de rest van je leven. En dan.. begint de transformatie!

Meer informatie


Over Alline vander Meulen

De visie van de integrale yoga voelde voor mij als thuiskomen. Hier was ik altijd al naar op zoek! Al vroeg was ik geïnteresseerd in de vraag ‘wie zijn wij’ of ‘wie ben ik’. Op mijn 15e kwam ik in een depressieve periode terecht bij natuurgenezer, paragnost en magnetiseur Jac Zitman. Hij vertelde me toen al dat ik de waarnemer was, niet ‘Alline’. Ik begreep er helemaal niets van, maar wist dat het waar was. Ook tijdens mijn studies (het Cibap en de Kunstacademie) bleek het vraagstuk ‘wie ben ik?’ een steeds terugkerend thema.

En daar was ‘ineens’ Sri Aurobindo. Sri Aurobindo heeft de basis gelegd voor de Integrale Yoga. En ook hij verwijst naar dat wat je werkelijk bent, dat alles energie is en dat bewustwording de sleutel is tot een nieuwe wereld. Precies datgene wat Jac Zitman ook altijd vertelde.

En dat is ook wat je wellicht mag ervaren tijdens mijn yogalessen. Voel en neem waar. Alles mag er zijn, je bent perfect zo als je nu bent! Door te ontspannen en heel helder waar te nemen word je bewust van datgene wat je werkelijk bent. De stilte, de getuige achter al het denken, achter al de gevoelens, achter alles wat je waar kunt nemen. De heldere, blauwe lucht achter de wolken.


Alline – Integrale Yoga

Alline van der Meulen
T: 06 184 595 78
E: aan@allinevandermeulen.nl
W: www.allinevandermeulen.nl

Opgave en meer informatie: aan@allinevandermeulen.nl