Bewegen in de Buurt – Bert Verhaagen (Wuji Tai Chi)

 Op maandag 8 April start de campagne Beweging in de Buurt en Preventieve Gezondheidszorg 

Beweging in de Buurt is bedoeld om mensen meer te laten gaan bewegen. In het bijzonder mensen die vanwege hun financiële en of maatschappelijke positie niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. 

De bewegingen komen uit Tai Chi Chuan en Qigong. Dit zijn bewegingsoefeningen die in China gebruikt worden als preventieve en herstel bevorderende oefeningen. 

Je oefent om op een eenvoudige manier je houding te corrigeren en beter in evenwicht te blijven. Het resultaat is dat je gemakkelijker gaat bewegen, je conditie verbeterd en je lekkerder in je lichaam zit. Je moet natuurlijk wel met enige regelmaat deze oefeningen doen. Daarom zijn er wekelijks op diverse locaties in Leeuwarden open lessen en zijn gratis toegankelijk. 

 

De campagne is een initiatief van Bert Verhaagen docent bij Wuji Tai Chi, in samenwerking met buurt, belangen en zorgorganisaties.
Kijk hier voor informatie over Wuji Tai Chi.

De inspiratie voor deze campagne komt vanuit ‘Innerlijke Krijgs Kunst’ waar de preventieve gezondheidszorg van groot belang is. Vandaar dat er in China op veel plaatsen dagelijks gezamenlijk word geoefend om de gezondheid te bevorderen. Een mooi bij komend effect is dat de gemeenschapszin versterkt. 

Meer informatie
Vanaf Maandag 8 april, aanvang 10.00 uur 

Centrum Pacha Mama
8921 JW Lekkum 

Parallel met de openbare lessen worden er ondersteunende trainingen georganiseerd. 

Informatie over Beweging in de Buurt, de basis cursus, verdiepings en andere Tai Chi cursussen en trainingen kan via info@wujitaichi.nl 

Volg deze actie op Fb Beweging in de Buurt