Concert – Martin Grudaj en Erik Le Cornu Huele

Concert programma van cellist Martin Grudaj en pianist Erik Le Cornu Huele

Programma:

  • Vroege Werken van Erik Satie in een arrangement voor cello en piano: o.a. 3 Gymnopédies, Gnossiènnes 1-3 en Trois Mélodies de 18866
  • Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
  • Erik Le Cornu Huele: Vocalise, Andante
  • Astor Piazzolla: Tango’s

Door te eindigen met Tango’s van Piazzolla komt een fijnbesnaard en intiem concert tot een expressief en uitbundig slot.

De Musici zullen een persoonlijke toelichting op het programma en de improvisatie kunst geven.


 

Biografie
Martin Grudaj studeerde cum laude af aan het Conservatorium in Den Haag olv Lucia Swarts enTroels Svan. Hij heeft, door zijn vertrouwdheid met de volksmuziek van zijn vaderland Albanië, speciale affiniteit ontwikkeld voor improvisatie. Met pianiste Elena Malinova vormt hij het Duo Albarus, zij speelden o.a. in het Concertgebouw te Amsterdam.

Voor pianist & componist Erik Le Cornu Huele (Conservatorium Amsterdam en Utrecht, afgestudeerd bij Bert van den Brink en Jasper van ’t Hof) is improvisatie essentieel in zijn spel: de vrijheid om zich in het nu te laten inspireren.
Hij maakte diverse CD’s o.a. een Satie album voor cello en piano: (de Pers: “Slow music in optima forma “), Talking Trees – Solo Piano (de Pers: ” een aanrader voor liefhebbers van elegant en mystiek pianospel “) en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol en zangeres Marietta Rust.
In 1986 werd hem de Groningse Henry de Wolf Jazzprijs toegekend met lof voor zijn pianospel en organisatorische kwaliteiten.
Hij gaf  concerten in Amsterdam in het Bimhuis en live Radio 4 Spiegelzaal in Concertgebouw en in Zwitserland, Duitsland & Engeland.

www.soulsinging.net  & www.erikplayssatie.com


Praktische informatie en opgave:
Datum:
vrijdag 13 december  
Tijd:
20.15 uur,  2 sets met pauze
Opgave:
Erik Le Cornu Huele,
telefoon: 050 – 312 46 50
mail: erikhuele@hotmail.com
Kosten:
€ 15,- 


Meer zien?
zie ook onze youtube video’s via www.erikplayssatie.com

Zondag 28 dec 2014 speelden zij live op Radio 4 vanuit het Concertgebouw te Amsterdam in het programma Spiegelzaal, gepresenteerd door Hans van den Boom.  Luister op youtube: https://youtu.be/OrEHuzwruAA


Uit de Pers:

” Slow music in optima forma “.

“Le Cornu Huele maakte bewerkingen van Satie voor piano en cello en lardeert de uitvoering daarvan met korte improvisaties. Dat werkt heel goed.”

“De zonder effectbejag gespeelde, warme celloklanken van Martin Grudaj voegen zeker een dimensie toe aan deze verstilde, meditatieve muziek, die door haar monotonie een trance-achtige ervaring teweeg kan brengen.”