Enneagram Ontcijferd-Jopie Willekes

Het Enneagram, een feest van herkenning’

Lezingen en workshop Enneagram bij Centrum Pacha Mama

NIEUW:
Een interactieve lezing over  Enneagram en na de pauze zelf aan de gang!

Tijdens een interactieve lezing laat Jopie Willekes van Ontcijferd, je op een enthousiaste en ontspannen wijze kennismaken met het model en alle Enneatypen. Ze geeft onder andere antwoorden op wat je kunt doen met de kennis van je Enneatype en die van de andere typen. Na de pauze ga je zelf aan de slag met je type te ontdekken en te bepalen.

Wat is een Enneagram?
Het Enneagram bestaat uit negen basistypen van ons gedrag. Ieder mens herkent alle negen typen meestal wel in zijn/haar eigen leven, maar bij iedereen is er één dominant. Dit dominante type verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen en ook waarom wij een bepaalde kijk op de wereld hebben.

Wat kun je over jezelf ontdekken met het Enneagram?
Wanneer je met het Enneagram jezelf ontdekt, wordt het je duidelijk wat je drijfveren zijn en waarom je doet zoals je doet. Het is een flexibel model dat inzicht, structuur en richting geeft. Inzicht in het Enneagram kan je ook helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen, te accepteren en gedrag te veranderen. Een eye-opener voor iedereen!

Voor wie?
Boeiend voor jezelf, partner, familie, vrienden, bekenden, clubs, collega’s, teams, docenten, leerlingen, personeels- introductie- teamdagen etc. Wil je meer weten kijk dan op www.Ontcijferd.nl

Datum: 10 januari
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Door: Jopie Willekes – Ontcijferd
Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum
Kosten: € 15
Aanmelden via E: info@ontcijferd.nl of gsm 06-24753352
Minimaal aantal deelnemers is 5

* Vervolg Workshops Enneagram
Na deze kennismaking worden er maandelijks verschillende vervolgworkshops met het Enneagram aangeboden (vanaf januari 2019)
Uitgebreide info over de betreffende workshops 4 weken van  tevoren.

Voorbeelden workshops:

Het Enneagram en de kernkwaliteiten
In deze workshop ontdek je de verschillende aspecten van het begrip kernkwaliteit van alle Enneatypen. Volgens het kernkwadrant van Ofman hebben we naast een kernkwaliteit ook te maken met de aspecten valkuil, uitdaging en allergie. Dit vinden we terug in het Enneagram. Bovendien kun je uit jouw kernkwaliteiten afleiden waar je conflicten met anderen kunt verwachten.

Gedragspatronen doorbreken met het Enneagram
In deze workshop leer je om alle Enneatypen in jezelf naar boven te halen en te ontwikkelen.

Enneatypen in relaties
Het Enneagram laat zien waar jij staat, waar de anderen staan en hoe zich dat tot elkaar verhoudt. Hoe je om kunt gaan met de verschillende Enneatypen en hoe ze zich kunnen ontplooien.

Het Enneagram en ik
Ontdek je uitdagingen, valkuilen en jouw kernkwaliteiten met het Enneagram. Je ontmoet jezelf en leert je patronen zien en doorbreken.

Enneagramspel
Ontdek op een speelse manier je sterke en je zwakke kanten en leer jezelf kennen. Waarom doe ik wat ik doe? Een ander belangrijk doel is de mensen om je heen beter te leren begrijpen.

Enneagram als procesmodel
Het Enneagram verklaart waarom veranderprocessen zo lastig zijn en laat zien wat we er aan kunnen doen om de verandering tot een succes te maken.  erworkshops volgen die 1  maand gepland zullen worden.