Helder Lichaam Therapie- Joseph Linnenbank

Opleiding Helder Lichaam Therapie
Joseph Linnenbank – De Stroming

Deze opleiding is voor mensen die cliënten zowel fysiek, mentaal als emotioneel willen begeleiden als wel ondersteunen. In de opleiding tot Helder Lichaam Therapeut wordt de dieperliggende kennis van het lichaam enorm ontwikkeld.
Je beperkt je niet tot het behandelen van de klacht, maar gaat samen met de cliënt onderzoeken wat de ware oorzaak is van de klacht. Kort weg, je leert niet het symptoom te behandelen maar de dieperliggende oorzaak.

Er wordt vanuit meerdere invalshoeken gekeken naar de mogelijke oorzaken van de klacht.
Daarbij maken we tevens gebruik van praktijkvoorbeelden die bijdragen aan een professionele en consistente aanpak. De voorbeelden leren je vanuit verschillende invalshoeken te voorzien van passend advies aan je cliënt. Met behulp van een praktisch stappenplan ontvang je die handvatten die je nodig hebt om je consulten in te richten.

Voor wie is deze opleiding
De opleiding is geschikt voor o.a. (toekomstig) therapeuten, Shiatsu therapeuten, coaches, leraren en begeleiders. Er blijft regelmatig contact met jouw persoonlijke docent van de Academy.

Duur opleiding
De opleiding duurt een jaar. Per hoofdstuk ben je minimaal 2,5 uur per week bezig om de lesstof volledig tot je te nemen. Om de twee weken krijg je op maandag van 9.30 tot 15.30 les.

Hoofdstuk 12 is afgestemd op de student en kan tijdens de eerste helft van de opleiding worden uitgewerkt. Het betreft een POS (Persoonlijke Ontwikkeling Student) en mag dus gedurende de eerste helft van de opleiding worden uitgewerkt. Advies is daarbij om in de tweede helft van de opleiding invulling te geven aan JOUW EIGEN PROCES.

Vooropleiding nodig?
Er is geen specifieke vooropleiding nodig doch is enige relevante (werk)ervaring in de dienstverlening aan te bevelen. Dit zorgt ervoor dat de lesstof begrepen en geïntegreerd wordt. De lessen worden op hbo-niveau gegeven.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bestaat uit verschillende teksten en boeken. Het studiemateriaal wordt digitaal aangeleverd en kun je zelf uitprinten. Je kunt het dus op ieder gewenst moment van de opleiding raadplegen en doornemen.

Tussentijds examen
Indien je praktijkexamen wil doen voor de opleiding tot Helder Lichaam Therapeut, is het noodzakelijk dat je de tussentijdse examens, na het afronden van de specifieke hoofdstukken, met positief resultaat afrondt. Een tussentijds examen bestaat uit 10 (meer)keuze vragen. Tevens is er de huiswerkopdracht met betrekking tot jouw POS. De examenmomenten zullen van te voren worden doorgegeven en vinden plaats aan het begin van een lesdag.

Praktijk/ Eindexamen
Nadat je de complete opleiding hebt afgerond en een voldoende hebt behaald voor je POS, is het mogelijk een praktijkexamen af te leggen. Tijdens het examen dien je een professioneel consult te geven aan een cliënt. De examencommissie bestaat mede uit een onafhankelijke derde die jouw examen beoordeelt. Je ontvangt dezelfde dag nog de uitslag van het examen. Indien er een herexamen nodig is, krijg je persoonlijk advies van jouw leraar over het nog te ontwikkelen onderdeel van de opleiding.
Je hebt de mogelijkheid om eenmaal een herexamen te doen.

Start jaaropleiding Helder Lichaam: maandag 10 september 2018
Deze  jaaropleiding is tweewekelijks op maandag van 9.30-15.30u.
Data:
10, 24 september 2018
8, 22 oktober 2018
5, 19 december 2018
7, 21 januari 2019
11, 25 februari 2019
11, 25 maart 2019
8, 22 april 2019
6, 20 mei 2019
3, 17 juni 2019

1 juli 2019: Examendag

Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, 9081 AK Lekkum

Info en Aanmelden: Joseph Linnenbank – De Stroming
E: info@josephlinnenbank.nl