Midwinterviering

Terugkeer van het licht

In deze donkere tijd zouden we het liefst net als beren, egels en andere dieren een winterslaap willen houden. Lekker diep weggekropen onder een warm dekbed en pas te voorschijn komen als de krokussen hun kopjes boven de grond uitsteken.
Deze dagen geven ons de gelegenheid om licht te laten schijnen op alle donkere plekken diep in ons.

Het is de kortste dag en de langste nacht. In de langste nacht doet Vader Zon Inti Tayta, zijn herintrede.
Bij deze midwinterviering wordt op ceremoniële wijze gezamenlijk een despacho gemaakt. Hierbij wordt het Oude wordt losgelaten en de zaden voor het Nieuwe Jaar worden geplant.

Een despacho is een offerande aan moeder Aarde, de spirits, engelen en alle lichtwezens. Een despacho wordt gemaakt; voor transformatie, loslaten, als uiting van dankbaarheid, voor wensen en gebedjes, en verering.

In deze despacho ceremonie eren we alles waar wij het afgelopen jaar de moed voor hebben gehad om in het licht te plaatsen en tonen we onze dankbaarheid voor alle lessen die wij het afgelopen jaar hebben geleerd. We laten los wat dit jaar niet naar wens is gegaan en dient te sterven en we omarmen het nieuwe. Voor meer informatie over de Despacho klik hier…

Op een blad papier wordt met natuurlijke ingrediënten een kleurrijke mandala gemaakt.
Een ieder krijgt 3 kintu’s, deze vertegenwoordigen de 3 basale krachten;
In Wijsheid (yachay) en Liefde (munay) de juiste Aktie (llankay); bovenwereld, middenwereld en onderwereld.
In deze kintu’s brengen we dat wat we los willen laten in en onze wensen hoe we de wereld willen zien en ons leven willen inrichten; Dreaming the World into beïng.
Als de despacho klaar is wordt het energieveld gereinigd, zodat ‘schone’ energie ook in ons energetisch lichaam volop kan stromen.

Daarna wordt de Despacho verbrand. Op het moment van verbranding worden al onze wensen en gebeden aan de spirits verzonden en wordt getransformeerd wat getransformeerd moet worden .

Midwinterviering, 21 december 2018
Door: Inca sjamaan Claasje Kos
locatie: Centrum Pacha Mama, Meartserpaed 8, 9081 AK Lekkum
Bijdrage:  € 9,50 (pin niet mogelijk)
Opgave:  via sjamanismefriesland@hotmail.com

Bewaren