Verwerken van Oorlog (opstellingen)-Matthijs Anthonise

Dagworkshop: Het verwerken van de grote Oorlogen
tussen licht en duister

Waarom
Oorlog slaat diepe wonden in de menselijke ziel. In oorlog ziet de mens zichzelf geconfronteerd met de onpeilbare diepte van het menselijke Lijden. Dood , verderf, wanhoop, ontreddering, gevoelens van schuld,  verdriet en tekortkoming laten diepe sporen na.
Alleen al in de afgelopen eeuw heeft de mens vele grote oorlogen uitgevochten die vele miljoenen levens hebben gekost.  De uitwerking is nog steeds bij vele families en door verschillende generaties heen voelbaar tot op de dag vandaag.

Voor wie
Deze workshop is bedoeld voor mensen die het gevoel hebben dat de impact van oorlog mogelijk nog steeds (onbewust) invloed op hen heeft.  Dit kan zich uiten in gevoelens van depressie, neerslachtigheid, verwachting en angst op een volgend groot conflict….

Hoe
In deze workshop gaan we voelen en bewustworden waar we nog pijn en verdriet (door oorlog) meedragen vanuit onze familie van herkomst. Dit gaan we loslaten/ teruggeven. Dit doen we d.m.v. Opstellingen.
Ook kijken we waarom je dit draagt. Soms ligt er een diepere laag onder die wijst naar een eigen thema/ oorlogstrauma uit een vorige leven dat ook verwerkt en losgelaten kan worden. Je kan hierna vrij zijn van een zware last die al heel lang draagt. De energie kan weer gaan stromen zodat je voller in het leven staat.

Door: Matthijs Anthonise-Zicht op je weg
Kosten 85 euro (contant betalen)
Starttijd: 10:00 tot 17:00, inloop vanaf 9.30u
Eigen lunch meenemen + eventueel sokken/pantoffels voor de cursusruimte
Info en aanmelden bij: opstellingen@zichtopjeweg.nl
www.zichtopjeweg.nl