Vrouw Zijn – Breathfulness

Vrouwenkracht.

Wat is je vrouwelijke kracht?
Hiervoor neem ik je even mee in de geschiedenis, naar de tijd dat de vrouwelijke kracht nog geëerd werd en vrouwen gezien werden als sterke, sensuele en creatieve wezens. Je vrouwelijke kracht is je kwetsbaarheid, maar ook je diepe innerlijke wijsheid, zorgzaamheid en intuïtie. Als krachtige vrouw koester en respecteer je jezelf. Heb je vanuit je hart contact met je buik- en bekkengebied, waardoor je verbinding voelt met de aarde en in harmonie kunt leven met de ritmes van de natuur. Maar door de onderdrukking en het misbruik van vrouwen in het verleden ontstond er angst voor de vrouwelijke kracht. Deze pijn ligt nog opgeslagen in het bekkengebied, met name in de baarmoeder en werd eeuwenlang doorgeven van moeder op dochter.

Zo kunnen er in het bekkengebied nog veel (onbewuste) gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid, angst, onmacht en boosheid zitten, niet alleen vanuit je eigen ervaringen, maar ook vanuit de vrouwen in de familielijn. Je bekkengebied is je basis en zonder deze natuurlijke basis is het moeilijk om je op een evenwichtige manier te verbinden met jezelf, je lichaam, de ander en de wereld om je heen. De kans is groot dat je te veel gaat geven, jezelf moet bewijzen, moeite hebt om grenzen te stellen en je eigen ruimte in te nemen. Of je hoofd laat regeren over je gevoel, waardoor je de hele dag bezig bent ‘om alle bordjes in de lucht te houden’ om een super-vrouw te zijn. Hierdoor raak je jezelf steeds meer kwijt en kan je levensenergie niet meer goed stromen. Allerlei lichamelijke en psychische klachten zijn het gevolg.

Stromen van levensenergie
Je levensenergie kan stromen als je mannelijke en vrouwelijke kracht met elkaar in balans is. De mannelijke energie heeft lange tijd de overhand gehad, waardoor competitie, concurrentie, kennis en prestatie de boventoon voerden. Om zich staande te kunnen houden onderdrukten veel vrouwen hun vrouwenkracht, gingen ‘hun mannetje’ staan, het hoofd kreeg de regie en ze gingen elkaar beconcurreren of trokken zich terug, met alle gevolgen die nu zichtbaar zijn in de maatschappij. De wereld heeft de vrouwelijke kracht nu harder nodig dan ooit en is het tijd om de vrouwelijke energieën (waarden) te helen. Wanneer vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen gaan ontspannen in wie zij zijn.

verbinden & delen – voelen & ervaren – adem & ontspanning – dans & beweging – stilte & expressie – binnen & in de natuur Een driedaagse voor vrouwen die verlangen naar hun innerlijke kracht, hun zachtheid, ontvankelijkheid, daadkracht, vreugde en verbinding.

Jacquelien zal deze driedaagse leiden en vertelt: tijdens individuele consulten kom ik deze thema’s vaak tegen en is het fijn om te ervaren dat je hierin niet alleen bent. We hebben elkaar nodig om in het samenzijn met andere vrouwen de ware kracht en essentie van het vrouw-zijn weer te (her-)inneren. Tijdens deze driedaagse ervaren, bekrachtigen en vieren we het vrouw zijn door bijzondere oefeningen, delen, opstellingen, ademen en dans. Hierbij laat ik me leiden door wat zich aandient, door de verlangens die zichtbaar worden en wat er nodig is. Meegaan in het moment om niet meer bang te zijn voor de beweging en je eigen vrouwelijkheid. De weg naar vrijheid: vrij zijn en vrij leven!
Een ervaring om jezelf te mogen zijn en jezelf te laten zien, helemaal zoals je bent. Een ervaring om jezelf cadeau te geven in een groep van maximaal 12 vrouwen.

Gegeven door: Jacquelien de Jager

Data: 13 t/m 15 november 2018 (deel 1)
Tijd: Dag 1: 10.00 – 22.00 uur / Dag 2: 09.30 – 22.00 uur / Dag 3: 09.30 – 16.30 uur
Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum (bij Leeuwarden)

Investering: Je investering is € 425,-. Dit is inclusief vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit.
Let op: Deze prijs is zonder overnachtingen – wil je overnachten bij Centrum Pacha Mama, dan kun je dit rechtstreeks regelen via info@centrumpachamama.nl
Zie hier nadere info over overnachten bij Centrum Pacha Mama