Wuji Tai Chi – Bert Verhaagen

Kennismakingsles:
Maandag 9 september
Tai Chi Waaiervorm van 19.00 – 20.00 uur
Tai Chi en Qigong van 20.10 – 21.20 uur

Iedere maandagavond:
Start wekelijkse lessen: 16 september
Tai Chi Waaiervorm van 19.00 – 20.00 uur
Tai Chi en Qigong van 20.10 – 21.20 uur

(instromen ook mogelijk gedurende het seizoen)


Ervaren dat alles op een vloeiende natuurlijke wijze continue in beweging is.
Er is geen begin of eind aan een beweging of energie


Wuji Tai Chi

Tai Chi is al eeuwen lang verbonden met de traditionele Chinese geneeswijzen.
Wereldwijd wordt het meer en meer erkend als ondersteuning en alternatief medicijn voor zowel lichamelijke als psychische klachten.

Tai Chi is van oorsprong een Chinese krijgskunst (Martial Arts). Tai Chi is de kunst van de innerlijke kracht. Wuji staat voor het grenzeloze, zonder beperkingen, het oneindige. Bij Wuji Tai Chi is het ontdekken en ontwikkelen van je innerlijke kracht en  je zachtheid de basis. Wuji Tai Chi is opgebouwd uit een aantal disciplines die los van elkaar beoefend kunnen worden. Het samen brengen van deze disciplines en door deze met elkaar verbinden geven een verdieping  en versterken aan elkaar.

Qi Gong (Chi Kung) is de Chinese discipline die zich richt op de ontwikkeling van begrip, gewaarwording en harmonisatie van je gedachten, lichaam, qi (levensenergie) en geest. Qi Gong wordt in China veel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, en is een onderdeel van de Chinese Innerlijke Krijgskunde. Over de hele wereld wordt Qi Gong erkend als een vorm van aanvullend en alternatief medicijn, met positieve effecten op diverse aandoeningen. Qi Gong oefeningen zijn gecoördineerde vloeiende  bewegingen met een natuurlijke ademhaling, in een rustige bewuste toestand. Mensen beoefenen Qi Gong om vele verschillende redenen, zoals recreatie, preventie en zelfheling, meditatie en zelfbewerking en training voor vechtsporten. Als genezende kunst richten Qi Gong-beoefenaars zich op preventie en zelfheling, die traditioneel wordt beschouwd als het balanceren van de energie-meridianen van het lichaam en het vergroten van de intrinsieke capaciteit van het lichaam om te genezen.

In Rust Staan is de basis voor Bewegen

In stilstand vinden we balans  en ontdekken de beweging, de gewrichten worden geopend, blokkades toegankelijk gemaakt of verwijderd, zodat de Qi, levensenergie, kan gaan stromen. De stroom lijdt ons naar rust naar in beweging in rust en rust in beweging.

 


Meer info over de lessen kun je vinden op www.wujitachi.nl

Praktische informatie
Graag opgeven per mail via: info@wujitaichi.nl

Draag soepel zittende kleren
In de zaal mogen geen buitenschoenen gedragen worden.
Kijk voor meer details op www.wujitaichi.nl

Je kan mag twee gemiste lessen, bij afmelding vooraf, later inhalen.


Bert Verhaagen

Sinds 2001 beoefen ik Tai Chi. in deze jaren heb ik les van verschillende meesters en grootmeesters.
In 2012 ben ik begonnen les te geven aan mensen met een geestelijke en of fysieke beperking. Ik heb hiervoor speciaal lesprogramma ontwikkeld. Dit programma heb ik het afgelopen jaar aan cliënten van de GGZ Friesland gegeven met veel positieve resultaten.

Door mijn werk als begeleider in de GGZ en gehandicaptenzorg kom ik veel in aanraking met mensen die (gedrags)problemen hebben. Regelmatig word ik geconfronteerd met agressie. Sinds ik de Staande Meditatie en Sensings Hands ben gaan beoefenen is de agressie naar mij als persoon afgenomen.
Ik ben de Staande Meditatie en Sensing Hands in mijn lessen gaan integreren, de effecten waren verbijsterend, ik zag mensen letterlijk groeien, beter in balans komen, zekerder worden minder angstig.
In mijn lessen maak ik geen onderscheid tussen deelnemers beginners of gevorderden.
We leren van elkaar.

De Qigong vormen die ik gebruik in de lessen zijn ontwikkeld door Meester Deming Liu en komen uit een oude Chinese traditie de Ziranmen die nauw verweven is met het Taoïsme. Ze kenmerken zich door hun natuurlijke en vloeiende bewegingen.
Deze bewegingen zijn door iedereen uit te voeren en leren de wisselwerking tussen lichaam en geest te ervaren en daarmee grip te krijgen op je eigen gesteldheid.
Qigong die in de lessen aanbod komen zijn ZiranQigong level 1, de Vijf Elementen Qigong, Qigong voor boosheid en stress vermindering, Medische Qigong voor chronische pijn vermindering.

  • Daarnaast geef ik workshops voor bedrijven/instellingen
  • Weerbaarheidstrainingen voor begeleiders/professionals
  • Staand werken
  • Ziran Qigong.

In de workshops zijn pauzes met koffie en thee en versnaperingen.
Er is de tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te komen en te genieten.
Iedereen is welkom!

Door: Bert Verhaagen
Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum (bij Leeuwarden)
Aanmelden via E: info@wujitaichi.nl
Info: www.wujitaichi.nl
Facebook: Wuji Tai Chi