Zicht op je Ondernemerschap-Themaworkshop

In het kader van bewust ondernemerschap en ‘Ínzicht in je Ondernemerschap – Zicht op je Koers’ nodigen we je deze middag uit voor een themaworkshop ‘Zicht op je Ondernemerschap’  o.b.v. Matthijs Anthonisse (Zicht op je Weg) en Gonda Postma waarbij we m.b.v. systemisch werk aandacht besteden aan jullie vragen en eventuele blokkades op het gebied van je ondernemerschap.
Thema’s waaraan we door middel van opstellingen aandacht gaan geven zijn:

 • Zekerheid in jezelf, zekerheid in mijn onderneming.
         Het bestaansrecht van mijzelf, mijn onderneming   Mag ik er zijn ondanks mijn onzekerheid. Of moet alles eerst helemaal goed zijn voordat je begint? Stel je daarom zaken dingen uit en komt het er helemaal niet meer van. Of overheerst een gevoel van falen je leven en voldoe je niet aan de verwachtingen van je omgeving of jezelf? Waar ligt de wortel van jou onzekerheid en hoe kan ik hiermee omgaan.
 • Vertrouwen en veiligheid in mijzelf en mijn onderneming
          Vertrouwen en veiligheidHeb jij vertrouwen in jezelf en de ander, of zit je vast in wantrouwen. Ben jij je vertrouwen soms verloren en voelen anderen eigenlijk net veilig. Sluit je jezelf af en ervaar je gevoelens van depressie, wantrouwen en afsluiting. Waarom voelt het  niet veilig? Waarom sluit jezelf af? Wanneer ben jij die veilig bedding verloren om op een open en speelse manier het contact met jezelf en de buitenwereld aan te gaan.
 • Mijn eigenheid, mijn eigen onderneming, mijn kracht
  Mijn eigenheid en kracht oppakkenLukt het jou om met jezelf naar buiten te komen zoals jij dat wilt? Of laat je je tegenhouden wat anderen daarvan zeggen. Durf jij de confrontatie aan te gaan? Voel jij vaak onmachtig en maak je je kleiner dan dat je echt bent, of maak je jezelf groter dan dat je bent? Macht en onmacht, dominatie of onderwerping zorgen ervoor dat je niet bij je eigen kracht komt. Wat heeft jouw ontkracht?
 • Mijn gevoel, mijn onderneming. Terug naar het hart
  (Ver)bindingsangst met jezelf en je onderneming Wat blokkeert jou en de verbinding met je jouw passie, jouw onderneming. Waar sta jij op slot en durf jij jezelf niet goed te verbinden, van moeten naar ontmoeten. In verbinding blijven ook al ervaar je afkeuring, afwijzing of goedkeuring van de buitenwereld. Grondhouding, verbinding vanuit het hart
 • De verantwoordelijkheid voor mijzelf en mijn onderneming
  Op eigen benen staan
  Hoe kun je verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je onderneming. Durf jij zichtbaar te zijn vanuit kracht en kwetsbaarheid jezelf uit te dragen. Stap je uit de slachtofferrol en hoef je geen redder meer te zijn. Het is leuk om vanuit jezelf met andere te werken vanuit gezonde grenzen.
 • Ik zie en accepteer mijzelf en mijn onderneming
  Van oordelen en veroordelingen naar vertrouwen op mijn intuïtie
  Waar veroordeel oordeel jij nog over jezelf en anderen. Waar wil jij nog de controle over jezelf en je omgeving houden? Je eigen gevoelens over jezelf onder ogen  komen zonder in paniek te schieten. Angst voor oordelen en veroordelen, hoe zit dat met jezelf, hoe zit het met jouw oordelen. Voel jij je genegeerd, bekritiseerd, ontkend, gecontroleerd, ongewenst of afgekeurd. Mindset veranderen, hoe neem ik mijzelf en de buitenwereld waar.

Deze workshop wordt begeleid door Matthijs Anthonisse (Zicht op je Weg) ism Gonda Postma (d’Raadgever, communcatieadviseur en coach) en is voor ieder die meer zicht wil krijgen op zijn of haar ondernemerschap.
Locatie: Centrum Pacha Mama, Mearsterpaed 8, Lekkum (bij Leeuwarden)
Info en Aanmelden: gonda@centrumpachamama.nl
Kosten: € 75
Korting: deelnemers aan Inzicht in je Ondernemerschap en Intervisiegroep betalen € 60

PS: geef bij aanmelding s.v.p jouw vraag aan voor deze middag